Velg en side

Det spør om verden noen gang har sett to så gode fotballspillere utkjempe sine kamper side om side samtidig. For både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er spillere som utmerker seg i en egen liga. Det at de også spiller på klubblag i spansk fotball, gjør at rivaliseringen når galaktiske dimensjoner. Det finnes nok av spillere som er fantastiske fotballspillere, slik som Neymar, Edin Hazard, Gonzalo Higuain, Andres Iniesta, James Rodriguez, Antoine Griezmann, Manuel Neuer, Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Paul Pogba, Mario Ballotelli, Robert Lewandowski, Thomas Muller, Sergio Aguero, Luis Suarez også videre, men ingen av dem kommer opp når det gjelder stabilitet, skårede mål, avgjørende faktor i kamper, utmerkelser internasjonal og nasjonalt, seriemesterskap, cupmesterskap, turneringer også videre. Ronaldo og Messi er i sin egen klasse.

Hvorfor er de så unike?

Det finnes sikkert hundrevis av artikler om de to spillerne og hvorfor de er så unike i denne sammenheng. Det at de begge kommer fra relativt trange kår i sine respektive land, gjør at deres ferd er nokså fantastiske. Begge spillerne utmerker seg allerede i tidlig alder med sin utrolige teknikk og dribleferdigheter. De blir begge tatt opp i seniorstallen tidlig, og allerede som 17 åring får Lionel sin debut for Barcelona. Ronaldo som 16 åring i Lisboa, og som 18 åring i Manchester United. De har da allerede utmerket seg i lang tid på aldersbestemte ligaer. Og slik har de begge vært i toppen av fotballverden der de nå utkjemper kampen om å være verdens beste spiller og vinne trofeer med henholdsvis Real Madrid og Barcelona.

Mål og skåringsteft

De er ingen tvil om at de to fotballspillerne har målteft. De setter rekorder hver gang de er ute på banen enten det er i ligaen, landslaget eller i diverse cuper. De representerer lagene sine slik som noen annen spiller har gjort før dem. Bare se på disse faktaene:

Ronaldo:

*Mål totalt i La Liga: 369 mål/461 kamper (inkl. Man. U)

*Mål i Champions League: 105 mål, toppscorer 6 ganger, 17 mål i en cup

*Hat-tricks: 32

*Toppscorer i La Liga: 3 ganger

*Mål i El clasico: 16 mål

*Landslagsmål: 75 mål på 143 kamper, 1 EM-gull

Messi:

*Mål i La Liga: 349 mål/373 kamper

*Mål i Champions League: 94 mål, toppscorer 5 ganger

*Hat-tricks: 26

*Toppscorer i La Liga: 4 ganger

*Mål i El clasico: 24 mål

*Landslagsmål: 57 mål på 116 kamper, 1 VM-finale

Hvorfor er disse tallene så viktige? Jo, de sier noe om hvor ekstremt gode disse to fotball-spillerne er. Dersom man sammenligner med andre spillere som for eksempel Neymar og Zlatan, vil man kunne se en forskjell.

Neymar:

*Mål i La Liga: 120 mål/218 kamper (inkl. Santos)

*Mål i Champions League: 21mål

*Hat-tricks: 3

*Toppscorer i La Liga: ingen ganger

*Mål i El clasico: 4 mål

*Landslagsmål: 52 mål på 77 kamper

Zlatan: (regner totalt pga. mange klubbskifter)

*Mål i ligaspill: 449 mål/512 kamper

*Mål i Champions League: 49 mål

*Hat-tricks: 17

*Toppscorer i serie: ingen ganger

*Mål i derby: 1 mål

*Landslagsmål: 62 mål på 116 kamper

De to stjernespillerne er i en egen klasse

Selv om det er mange flere aspekter ved å sammenligne spillere slik, er det tydelig at de to stjernespillerne kommer i en egen klasse. Alder er ikke tatt med i beregningen, men det er heller lagt vekt på å finne spillere som er litt yngre og litt eldre enn de to. Mye kan fortsatt endre seg, men både Neymar og Zlatan har hatt avbrekk pga. skader.

Videre kan man konkludere med at Ronaldo til sammen har 4 seriemesterskap, 7 cupmesterskap og 3 Champions League-titler. Messi derimot står med 8 seriemesterskap, 4 cupmesterskap og 4 Champions League-titler.

Da kommer man inn på et annet tema. Hvor gode lag de spiller på. Både Ronaldo og Messi spiller på de to kanskje beste klubblagene i verden. Så hvem som er best av Ronaldo og Messi blir opp til hver enkelt å avgjøre.