Velg en side

Cristiano Ronaldo har vunnet trofeer gjennom hele karrieren. Som tenåring løftet han FA-cupen med Manchester United i 2004. I kjent stil var han banens beste i finalen mot Millwall. Deretter gikk det slag i slag. Etter januar 2006, da United kjøpte Patrice Evra og Nemanja Vidic og med det la grunnlaget for den beste forsvarsfireren i klubbens historie, ble det samlet cuper og seriemesterskap i hopetall. Det toppet seg med Ronaldos første Champions League-mesterskap i 2008. I 2009 gikk han til Real Madrid. Der vant han alt som var å vinne i Spania. I Italia har det allerede blitt seriemesterskap i Serie-A med Juventus. 

Slik alle Ronaldo-fans selvsagt husker presterte han også å lede sitt kjære Portugal til seier i EM 2016. Er det da noe som mangler i trofeskapet til mannen? Hvilke mesterskap er det mulig å sikre seg blant de han enda ikke har kapret? Det mest åpenbare er vel VM, som han ikke får sjansen til å prøve seg på før i 2022. Allerede i sommer avholdes også fotballmesterskapet i OL i Japan, men det kan CR7 bare glemme. Det er nemlig en konkurranse portugiserne ikke maktet å kvalifisere seg for. 

Klubbtrofeene mangler det få av

Ronaldo har vunnet mesterskap overalt hvor han har spilt. Det første store klubbtrofeet han fikk løfte var altså den historiske FA-Cupen i 2004. I 2006 kapret United med Ronaldo på banen ligacupen etter å ha slått Wigan i finalen. Deretter løsnet det for alvor. Ronaldo tok fyr utover 2006-2007, og hamret inn mål etter mål. Anført av sitt portugisiske ess kapret United tre Premier League titler på rad i 2007, 2008 og 2009. I 2008 løftet Ronaldo Champions League trofeet for første gang. Han scoret Uniteds eneste mål i ordinær tid i finalen mot Chelsea i Moskva da han stanget inn et innlegg fra Wes Brown. Han bommet riktignok i straffekonkurransen hvor veteranen Ryan Giggs satte det avgjørende målet. 

I Real Madrids farger ble det faktisk bare to La Liga mesterskap, men Ronaldo vant ufattelige fire Champions League titler, i 2014, 2016, 2017 og 2018. Han vant også UEFA Super Cup, og verdensmesterskapet for klubblag (som han også vant med United i 2008). I Juventus har det blitt en Serie A tittel. 

Så hva gjenstår av klubbtitler? Ser vi bort fra seriemesterskap i land hvor han ikke har spilt, kun Europa League. Men, har han virkelig lyst på den?

Kan Ronaldo vinne mer med Portugal?

Ronaldo har vunnet EM gull i 2016, og tatt EM sølv i 2004. Sannelig vant ikke Portugal, anført av sin toppscorer gjennom tidene, UEFA Nations League i 2019. Det betyr at det bare er VM som mangler. Men, kan han virkelig få det til? Det er selvsagt ikke usannsynlig. Portugiserne er ikke blant favorittene før mesterskapet, men det var de ikke foran EM i 2016 heller. VM skal i 2022 avholdes på vinteren i Qatar. Det har aldri skjedd før, noe som gjør at mange er usikre på hvilke forhold som vil råde, hvor kampklare spillerne kommer til å være, og mye annet. Ronaldo vil være 37 år gammel når VM starter. Kan han virkelig få det til?