Velg en side

Christiano Ronaldo og Lionel Messi har lenge vært de to kjempene i fotballverden, og selv de som ikke er videre fotballinteressert har hørt om rivaliseringen mellom de to til å være best. FIFAs ranking er en av stedene hvor de konkurrerer, og her skal vi se litt på hva det betyr.

Hva er FIFA ranking?

De to stjernene konkurrerer på mange fronter og plattformer, og FIFA er en av plattformene som har mye oppmerksomhet. FIFA har mange fans og blir sett på som en autoritet innenfor fotball, naturlig nok, så det ligger prestisje i å få en god ranking av dem. Selv for spillere som Ronaldo og Messi, som begge har vunnet de største prisene og høyeste ærene en fotballspiller kan vinne, er det en fjær i hatten. For de som følger med på fotball er det selvfølgelig ikke bare tall, det er en indikasjon for hvem som er best, og kommer til å gjøre det bra. I alle spill vi spiller, alt fra sporter som fotball til kortspill som blackjack online, vil vi jo være best.

Men hvordan rangerer FIFA spillere? FIFA gir en spiller et nummer, og i deres system er det høyeste nummeret det beste. Dette nummeret blir basert på tall gitt til spillernes ferdigheter og egenskaper. Dette er ferdigheter som for eksempel pasningene og skuddene deres, og egenskaper, som for eksempel hvor raske de er.

Basert på dette grunnlaget får spillerne et nummer av FIFA, og i FIFA 22 var Lionel Messi rangert til 93, mens Christiano Ronaldo fikk 91.

Ronaldo og Messi

Disse to levende legendene har blitt målt opp mot hverandre og konkurrert om det meste siden de var unge stjerner på hvert sitt europeiske storlag. Rivaliseringen mellom de to var kanskje på sin høyde da de begge spilte i samme serie i Spania. Da Ronaldo spilte for Real Madrid og Messi spilte i Barcelona var det som regel ett av de to lagene som var den spanske toppserien, La Liga, og rivaliseringen mellom de to lagene er velkjent og har langt dypere røtter enn bare disse to spillerne. Da kjempet de ikke bare om den samme gullballen eller om den høyeste FIFA rangeringen, men også om å vinne seriegullet og toppscorer tittelen i La Liga.

FIFAs ranking

De siste årene har både Ronaldo og Messi fått en ranking på over 90, hvilket er veldig bra. Messi har vært rimelig jevn i sin rangering av FIFA, hvor han stort sett har vært på 90 eller rett over, mens Ronaldo har steget like jevnt hvert år, før han fikk den samme rankingen som Messi. I FIFA 17 passerte han omsider rivalen, og fikk en høyere ranking enn Messi. De to årene før var det uavgjort mellom de to stjernene før Ronaldo stakk av med seieren for første gang, og behold ledelsen det neste året også, før det ble uavgjort igjen.

Siden har Ronaldo sunket med et par poeng, mens Messi har fortsatt å holde seg på den samme rankingen. Grunnen til at han har sunket har blitt forklart med at Ronaldo har blitt litt tregere i 30-årene, og det kan påvirke en rekke av poengene hans, som for eksempel skudd og forsvar. Hvis denne forklaringen er den rette, er det ikke urimelig å gå ut ifra at Ronaldo kommer til å fortsette å synke.