Velg en side

I tillegg til å være best er han også ung og kjekk, en kombinasjon som gjør at sponsorene tidligere stod i kø. Nå er det imidlertid tomt i gangen. En serie kontroversielle handlinger og uttalelser bekymrer sponsorene.

CR7 som globalt merke har fått en kratftig stripe i lakken den siste tiden på grunn av en voldtektsanklage. Det får sponsorer og støttespilleretil å skjelve i buksene. Enorme beløp har blitt spyttet inn i pengemaskinen Ronaldo, og like store beløp risikerer å gå tapt dersom maskineriet bryter sammen.

Imperium

Mannen som mange mente hadde et perfekt image har i årevis frontet klær og sko fra kjente merkevarer. Nylig startet hotellkonsernet Pestana byggingen av fem hoteller under navnet CR7.

Det er utrolig mange ting som er knyttet til navnet Christiano Ronalso. For eksempel har Madeira et eget Ronaldo-museum og til og med flyplassen er oppkalt etter fotballspilleren. Slik er farlig å gjøre mens mannen ennå er ung, og fallgrubene potensielt kan være tilstede.

Foto: Pixabay

Rik

Ronaldo tjener over en milliard kroner i året der det meste er inntekter fra sponsoravtaler. Sponsorene som har satset hundrevis av milliarder på klesmerker og hoteller på noe de trodde var trygt, opplever nå at det minner mer om et kasinospill.

Da Ronaldo gikk fra Real Madrid var det derfor ikke noe stort problem at han fikk et lønnskutt på fler titalls millioner kroner. Takket være lukrative sponsoravtaler har mannen sikkert nok til salt i grøten likevel.

Enorm bekymring

Betaling av skatt et annet problem som får sponsorer og samarbeidspartnere til å skjære tenner. Nylig måtte Ronaldo til og med i retten, der han ble dømt til å betale nærmere flere hundre millioner kroner i skatt han har unndratt seg i Spania.

Noen ting er større enn selv Ronaldo, og giganten Nike er en av dem. Skofabrikanten har uttrykt enorm bekymring for Ronaldos handlinger. Ronaldo og Nike har signert et langvarig partnerskap, og Nike er naturlig nok redd for at det skal ende opp med å bli et langvarig mareritt.

CR7

Ronaldo har selv gjort om navnet sitt til merkevaren CR7 etter et konsept Nike anbefalte ham fordi de hadde hatt suksess i USA  med konseptet Jumpman, som Nike hadde med basketballspilleren Michael Jordan.

Nike er også bekymret for hvordan fotballspilleren ordlegger seg. Da Ronaldo nylig startet samarbeidet med undertøysgiganten Yamamay uttalte han at han var rik, vakker, og at folk var misunnelige på ham.

Han har over tre hundre millioner fans på sosiale medier, kanskje mer enn noen annen sportsmann, og bør derfor tenke ekstra godt på hvordan han ordlegger seg.

Foto: Pixabay

Kjente merkevarer

Blant sponsorene finner vi navn som den sveitsiske urmakeren Tag Heuer, spillprodusentene Konami og EA Sports, oljeprodusenten Castrol det franske teleselskapet SFR, og flyselskapet Emirates.

Nike har offisielt har uttalt at de er dypt bekymret over de urovekkende påstandene, og de vil fortsette å følge nøye med på situasjonen, men andre sponsorer som Electronic Arts har allerede fjernet Ronaldo fra hjemmesider og sosiale medier.

Til tross for kontroversene sitter Ronaldo ganske trygt på tronen. Han har vunnet gullballen  Ballon d’Or hele fem ganger og er toppscorer i Champions League-historien med over hundre mål.