Velg en side

Cristiano Ronaldo, en av verdens aller beste fotballspillere, er også en hunde-elsker av de sjeldne. For tiden kan man telle tre firbeinte beboere i fotballstjernens hjem. Hans godhet for disse dyrene har manifestert seg på flere måter.

Man kan spørre seg hvordan han får tid til hundene, med all treningen og reisene. Men det er vel heller slik at han får overskudd den tiden han er hjemme og tilbringer tiden sin sammen med dem. De lider definitivt ingen nød. Samboeren ser til dem, og herren deres er tross alt rik.

På tur med hunder

Det må være stas å sitte i et hundebur i et kjøretøy styrt av selveste Ronaldo. Kanskje er det et av disse hundebur. Hundene virker da også ganske fornøyde. Det har de nok grunn til. De mangler neppe noe. 

Blant de tre hundene befinner det seg to labradorer. Det er Marosca, som er den eldste av dem. Hun har vært hos Ronaldo som en fordeling etter hans forrige samboerskap. Bobby More kom senere. Navnebroren til Bobby er selvfølgelig Englands legendariske landslagspiller som ledet laget til VM-seier i 1966.

Den portugisiske landslagsspilleren og Real Madrid-spissen deler gladelig og rundhåndet med bilder og videoer av hundene sine på sosiale medier. Det siste er at familien også ha anskaffet seg katt. Vi bare håper dette går bra.

Veldedighet

Ronaldos engasjement for hunder strekker seg lenger enn den hjemlige sfæren. Da et senter for hjemløse hunder i hans hjemland Portugal kom i en økonomisk knipe, tro verdensstjernen til. Ei signert trøye fra Ronaldo ble lagt ut på auksjon. Den innbrakt nok til å avverge krisen, og mer enn det.

Det kostet kanskje ikke Ronaldo så mye å gi bort ei trøye, men i dag er det 80 hunder som har et hjem takket være denne donasjonen. Her har de hus, mat og nødvendig behandling.

Andre fotballspillere med hund

Ronaldo er ikke den eneste dribleren i toppsjiktet med hund. Lionel Messi er også kjent fra videoer og bilder der han leker med ball med hunden sin. Hundefotball kunne kanskje vært en egen idrett …

Golden retrieverne til Manchester United -spilleren Alexis Sanches har til og med egen Instagram-konto med 197 000 engasjerte følgere. Her kan man blant annet se hundene dresset opp i fullt Manu-utstyr.

Neumar har også tre hunder han liker å rulle rundt i gresset med. Retrieverne med navnene Poker, Flush og Truco, vitner om Neumars andre store lidenskap, nemlig poker.