Velg en side

Har du noen gang lurt på hvor mye det ville koste å leie Cristiano Ronaldo i én dag? Nå trenger du ikke lure lengre.

I boken Football Leaks, skrevet av Rafael Buschmann og Michael Wulzinger, begge journalister i Der Spiegel – kommer det fram hvor mye Ronaldos tjenester koster. 

Nå snakker vi ikke om hvor mye det vil koste å få ham til å spille en kamp for laget ditt, som Kaka gjorde i februar, men å booke Cristiano Ronaldo til en halv dags arbeid. Vi vet prisen fordi et teleselskap fra Saudi-Arabia faktisk leide inn Ronaldo i 2013. Det kan godt hende prisen har steget en del siden den gang, men den var allerede høy på den tiden! Så spørs det ikke om en rekke bettingselskaper er veldig gira på å leie inn Ronaldo – uansett pris – dersom han er villig til det!

Boken avslører at Mobily inngikk en avtale med Ronaldos irske bilderettighetsselskap – Multisports & Image Management – hvor de skulle få fire og en halv time av tiden til Ronaldo. Inkludert i tjenesten lå det en photoshoot, fem signerte drakter, og to plugs (promotering) på sosiale medier, hvor Ronaldo har et gigantisk antall følgere.

Selskapet fikk lov til å bruke bildene de tok av Real Madrid-stjernen den dagen, men markedsføringen var regionalt begrenset – de fikk kun lov til å bruke bildene i Midt-Østen og i Nord-Afrika.

For alt dette krevde Ronaldo og hans representanter enorme £920 000, noe som på den tiden tilsvarte langt over 11 millioner norske kroner. Hvem vet hva 2020-prisen for Ronaldo er?

I en ny utgave av Football Leaks, nok en gang publisert av Der Spiegel, kom det fram at Ronaldo signerte en 10-årsavtale med det amerikanske sportsutstyrsselskapet Nike i 2016. I avtalen ligger det en grunnlønn på €16,2 millioner per år så lenge Ronaldo spiller for en toppklubb.

Han mottar også €4 millioner i bonus dersom han vinner noen individuelle titler, som Ballon d’Or – Gullballen.

Med så mange sponsoravtaler samt lønna for å spille fotball, toppet 35-åringen den siste utgaven av Forbes liste over best betalte fotballspillere. Tennisstjernen Roger Federer toppet listen over best betalte idrettsutøvere.

Ronaldo tok hjem $105 millioner – altså over 1 milliard norske kroner – hvor $45 millioner kom fra sponsoravtaler mens $60 millioner kom fra lønn og premiepenger.