Velg en side

Fenomenal, mesterlig, stratosfærisk, er bare noen av bemerkningene Ronaldo får for sine prestasjoner på banen. Han setter rekorder etter rekorder, og det ser ikke ut som det noen ende skal ta. Hvor langt Ronaldo vil nå er umulig å si, men det er faktisk enda noen rekorder han ikke har.

  1. Flest mål for en og samme klubb

Med sine 411 mål på 401 kamper, har allerede Ronaldo blitt en legende i Real Madrid. Det er ingen i Real Madrid sin historie som kan skilte med noe lignende, men ennå har Ronaldo langt igjen til Pele sin rekord i klubben Santos. Han scoret hele 643 mål. Men kan Ronaldo slå denne rekorden? Det krever at han fortsetter i samme tempo enda noen år.

  1. Flest mål i serien(e)

Ronaldo har passert Jimmy Greaves med sine 369 mål i La Liga, Premier League og Primeira Liga i Portugal, noe som er en helt utrolig bragd. Det gir han ett snitt på 25 mål per sesong i 15 sesonger. Det er flere sesonger enn de fleste fotballspillere klarer gjennom en hel karriere og enda er ikke portugiseren ferdig. Likevel er det Pele som glimrer med rekorden her også, med sine 541 mål.

  1. Flest hat-tricks

Ronaldo har scoret hat-trick hele 47 ganger i karrieren. Det utgjør alene 141 mål, noe som er flere enn de fleste spisser klarer gjennom karrieren. Det å score tre mål i en kamp er noe som krever fokus, konsentrasjon og mer energi enn alle de andre på banen. Ronaldo er en av de beste på dette området, men fortsatt har han ikke denne rekorden. Den er likevel innenfor rekkevidde. Det er den tidligere Real Madrid spilleren Ferenc Puskas som har flest, hele 61 hat-tricks i karrieren.

  1. Flest kamper for Real Madrid

Denne rekorden kan bli vanskelig å slå, fordi 7 år av karrieren sin har han spilt for andre klubber. Ronaldo har likevel spilt 389 kamper for Real Madrid, altså et snitt på omtrent 50 kamper hvert år. Skal han slå legenden Raul, må han spille over 50 kamper i året i enda sju sesonger. Lykke til med å slå den Ronaldo!

  1. Flest scoringer i El Clasico

Et av verdens mest kjente derby og hatoppgjør er kampene mot Barcelona. Los Blancos spiller hvert år flere kamper mot Blaugranas. I disse oppgjørene har Ronaldo scoret 16 mål, og tar snart klubbrekorden som innehas av Alfredo Di Stefano med 18 mål. Det er likevel en annen superstjerne som holder rekorden for antall mål i El Clasico, nemlig Lionel Messi, med sine 23 mål.

  1. Flest kamper i Champions League med Real Madrid

Det er ikke sikkert det er så lenge til Ronaldo har denne rekorden, men da må han regne med å spille enda en del år. Det er keeperlegenden Iker Casillas som har rekorden med 152 kamper i Mesterligaen, mens Ronaldo står med 90 for Real Madrid og 58 for sine andre klubber. Hadde han vært i Madrid hele karrieren ville han bare manglet noen få kamper, men den gang ei.

  1. Flest scoringer i en og samme sesong

Ronaldo står med 61 mål på en sesong. Det er en helt fantastisk sum, men ikke rekord. Den er det Lionel Messi som innehar, nemlig 73 mål!

  1. Flest mål for landslaget

Ronaldo scorer også mål på landslaget, noe han har gjort 71 ganger. Det er likevel langt opp til Ali Daei som scoret 149 mål for Iran i sin landslagskarriere.

  1. Raskeste mål i en kamp for Real Madrid

Det tok Ivan Zamorano 12 sekunder å score i en kamp mot Sevilla i serien i 1993/94. Dette er en rekord som ennå holder mål.

  1. Flest mål i La Liga

Ronaldo har scoret imponerende 285 mål i La Liga, men har noen mål opp til erkerivalen Messi med sine 346 mål.