Velg en side

For de fleste som elsker fotball, vet fort hva CR7 står for. Et av kallenavnene til Cristiano Ronaldo er nemlig også hans initialer med hans draktnummer som han bruker i Real Madrid og landslag. Et kallenavn som både er enkelt å huske på og å uttale.

Når noen omtaler Ronaldo som CR7 vet de fleste hvem det er snakk om, spesielt de som er fotballinteresserte.

Ronaldo er ikke bare på fotballbanen, men også på Internett. Den største oppmerksomheten får han på sine kontoer på sosiale medier som Twitter, Facebook, og ikke minst Instagram. I tillegg finnes det flere nettsider av, om og som er dedikert til den portugisiske fotballstjernen. Det ble nokså naturlig å opprette hjemmesiden CR7. Denne siden oppsummerer Ronaldos karriere så langt, og den oppdateres ettersom tiden går og kampene spilles. I tillegg får sponsorene muligheten til å markedsføre seg på nettsidene som har millioner av besøkende hvert år.

Det meste som kalles CR7 handler om Ronaldo. Mange av merkene han promoterer kalles opp etter hans renommé. Han har sine egne kleskolleksjoner og andre merker. CR7 selger for enorme summer hvert år. Blant annet kan nevnes:

CR7 parfyme Legacy

CR7 kleskolleksjon

CR7 fotballsko Nike

CR7 museum i Madeira

CR7 sportsdrikk Herbalife

Man kan trygt si at CR7 har blitt et varemerke som er kjent over hele verden. Ronaldo viser med sin merkevare at han har stor innflytelse på mange arenaer, ikke bare fotballarenaen.

Men CR7 finnes også som forkortelse for andre ting rundt om i verden.

I disse sammenhengene er det ikke Cristiano Ronaldo som står i fokus, men helt andre ting:

Det er ikke mange forunt, men CR7 har også fått en helt annen betydning på en helt annen arena. På stjernehimmelen skinner et sterkt lys, en galakse i stjernebildet Sekstanten. Galaksen, med navnet Cosmos Redshift 7 (CR7), fikk den spesielle forkortelsen da den ble oppdaget for ikke mange år siden. Det kan være et passende navn på en galakse milliarder av lysår borte. At den sammenlignes med Ronaldo selv er ikke så rart. Med de astronomiske tallene en galakse kan beskrives som, kan man også sette Ronaldo på stjernehimmelen med sine rekorder og milliarder på bok. Både fotballspilleren og galaksen skinner begge like briljant.

 

For det første finnes det en radiokanal som bruker den samme forkortelsen. CR7 er kjennemerket til Cool Radio 7, en italiensk radiokanal som spiller moderne musikk. CR7 kan man finne på internett som radiokanaler som streames.

CR7 kan også forbindes med en kode-leser for diagnostikk av biler, kalt CReader7 (CR7). Med denne kan man sette diagnose på kjøretøy som gjør at man raskere kan finne ut av feil og mangler. Denne kodeleseren er et av produktene som lages av Launch Tech USA.

Datamaskiner har også et kontrollregister som går fra CR0-CR8. CR7 er altså en modell i rekken prosessregister som kontrollerer og registrerer data. Dette registeret kontrollerer prosesser i datamaskinen.

CR7 har også sikkert mange andre betydninger, i ulike register, betegnelser for ulike maskiner og enheter eller andre ting. Det er likevel klart kjent at CR7 står for den navnet til den verdenskjente fotballspilleren. Enten han er elsket eller hatet, vil de fleste vite hvem det er snakk om. Ronaldo har en sterk posisjon i fotballverden, og det er ingen tvil om at han vil være helt der oppe i lang tid fremover. CR7 er kommet for å bli. Et bevis på det finnes på stjernehimmelen. Og i historiebøkene.