Velg en side

Cristiano Ronaldo er legenden som allerede står i historiebøkene. I en alder av 32 år har han skåret over 600 mål på 850 kamper på klubb -og landslag, noe som gir han et snitt på 0,7mål per kamp. Det er en utrolig bedrift for en spiller som egentlig ikke er ren spiss eller angrepsspiller, men heller en kantspiller og til tider midtbanespiller.

I de senere årene har han hele seks sesonger på rad skåret over 50 mål for klubben, når man tar med serie, cup og internasjonal cup for hovedstadsklubben. I tillegg var han den første spilleren til å nå 100 skårede mål i Champions League-sammenheng.

Han er kjent for et hardt skudd, og når han er i storslag kommer suserne gjerne fra langt utenfor 16-meteren, uansett hvilken fot han velger å skyte med. Ronaldo har også et flott tilslag på headinger og ender det i mål når han satser med sine 189 cm på strømpelesten. Da rager han høyt i feltet. I ett EM-sluttspill hadde han 122 avslutninger på mål, og det betyr at portugiseren er villig til å putte ballen i mål.

Det er vanskelig å si hvilke mål som er viktigst, men noen skiller seg ut. Spesielt de han skåret mot Ungarn i EM-sluttspillet 2016.

De utrolige minuttene brennes inn på minnet

Det første målet i denne utkåringen, må sies å kanskje også være det viktigste. I EM 2016 kom laget inn med god selvtillit etter en god kvalifikasjon hvor de kruset til seier i gruppa, 7 poeng foran neste lag. Men gruppespillet i EM startet elendig og etter to kamper ser situasjonen annerledes ut. Med uavgjort mot Island (1-1) og Østerrike (0-0), var Portugal bare nødt til å slå Norges nemesis, nemlig Ungarn. Men det så ikke ut til at Ungarn hadde tenkt til å gi portugiserne noen enkel match. Ungarn går ut og skårer først. De ville med uavgjort eller seier bli det beste laget i gruppa, mens Portugal kunne risikere å bli det dårligste laget bak favorittene Østerrike. Nani utligner på et flott skudd rett før sidebytte, mens Ungarn skårer igjen like etter sidebytte.

Det er nå Ronaldo kommer inn i bildet. På et flott raid fremover, legger medspilleren inn en presis pasning. Ronaldo møter ballen, og på et fantastisk vis hæler han ballen mellom føttene sine og i mål. En fantastisk skåring.

Man skulle tro kampen ville ebbe ut med 2-2 men ungarerne ville det annerledes. De fleste tilskuerne hadde ikke fått satt seg ned igjen, før Ungarns storspiller Dzudzsak satte ballen inn til 3-2. Østerrike går opp og utligner mot Island og med ett mål til var de forbi Portugal som kunne bli sendt hjem i skam.

I det 60.-ende minuttet skulle Cristiano Ronaldo virkelige vise hvilken verdensklassespiller han er. På et innlegg fra venstreflanken, mens de ligger under og risikerer å ryke rett ut av EM, rager han igjen høyest og header ballen kontant i mål. 3-3 og nå skulle det holde. Portugal hadde gått gjennom gruppespillet uten en seier, og havnet på tredjeplass i gruppa. I tidligere EM ville det ikke holdt til avansement, men på grunna av at det var flere lag i sluttspillet, ville de fire beste treerne også gå videre. Der endte Portugal på tredje plass, og berget akkurat åttendedelsfinalespill.

Resten av EM er historie, og det var første gang Portugal vant et sluttspill. Det som er utrolig å tenke på i denne sammenheng, er at Portugal kun vant en av kampene etter 90 minutter spill i denne turneringen, og det var semifinalen mot Wales. Ellers vant de etter ekstraomgang er straffesparkkonkurranse. I finalen slo de vertene Frankrike etter mål av Eder i det 109 minuttet, ikke lenge før ekstraomgangene var ferdigspilt.