Velg en side

Det var mange som sperret øynene opp da de leste Manchester Uniteds tweet om at Christian Ronaldo var på vei tilbake til gamleklubben. De fleste reaksjonene på nyheten var positive og mange unitedfans så frem til å se portugiseren ta alle frisparkene for klubben igjen.

Men hva er det egentlig han kan tilføre klubben, nå når karrieren hans om ikke så alt for lenge er på vei mot slutten? og hva er det egentlig Manchester United vil med ham? I denne saken finnes det flere spørsmål enn svar.

Hva vil Manchester United med Ronaldo?

Cristiano Ronaldo var i starten av sin karriere kjent for de gode frisparkene, men med årene har de ikke alltid vært like spektakulære. I Juventus var det ofte han som fikk æren av å ta de fleste frisparkene, noe mange mener ble gjort for å pleie Ronaldos ego. Juventus hadde, og har, nemlig en håndfull spillere som er minst like gode til å ta frispark som ham. Det kan tenkes at de engelske trenerne har en plan om å gjøre Ronaldo om til den frisparkkongen han var tidligere, men dette er noe tiden vil vise.

Det er ikke til å legge skjul på at Ronaldo, som alle andre, blir eldre med årene så hva Manchester United egentlig vil med ham er fortsatt ikke sikkert, men det er trolig en blanding av: markedsføring, hype og nostalgi. På sider som https://www.norsk-casino.co/ kan man allerede nå satse penger på hvor lenge han blir værende i klubben og lavest odds får du om du tipper på at den toårige kontrakten ikke blir fornyet. Om to år vil portugiseren være nesten 39 år gammel, noe som blir ansett for å være voksent i bransjen.

Kan Ronaldo løfte laget til nye høyder?

Selv om Cristiano Ronaldos glansdager er på hell, er han fortsatt suveren til å skåre mål og hvis han ønsker å fortsette i klubben må han fortsette å gjøre akkurat det for å motbevise at han kun ble hentet inn for sin historikk i klubben, sin status og som et stort markedsføringseksperiment.

Ronaldo må bevise at han virkelig har en kjærlighet for Manchester United og at han fortsatt har evnen til å skape entusiasme og den «winning spirit» laget har og jobber for å opprettholde. Ronaldo er verken Jesus eller supermann, så her må det mer enn en mann til for å løfte et lag som de siste årene, med Solskjær på vakt, har slitt. Her må det strukturelle endringer til, både på banen og i ledelsen. Mange fotballeksperter klødde seg derfor kraftig i hodet da klubben bladde opp et gigantbeløp for Ronaldo, penger som heller kunne blitt brukt til å få inn to eller tre unge, spreke og lovende talenter.

Vi skal gi Ronaldo en sjanse

Vi skal ikke være negative. Det kan godt hende at presset som ligger på Cristiano Ronaldo er det som skal til for å gi ham den motivasjonen han trenger, en motivasjon som kanskje vil minne Ronaldo om glansdagene da Manchester United herjet i Europa og lå på topp på alle tabeller. Hvis han klarer å gjenskape de flotte frisparkene han en gang leverte, som perler på en snor, vil nok begeistringen for laget være tilbake som et skudd hos Manchester United.