Velg en side

Det er mange som mener Ronaldo er den beste fotballspilleren i verden, uansett tid, mens andre mener det er noen helt andre. Rivaliseringen mellom Ronaldo og Messi har pågått en lang stund, og til dags dato ser det ikke ut til å ta slutt. Men årene begynner så smått å presse på, og snart kommer enda en ny generasjon fram og skal ta over hegemoniet etter superstjernene. Men det er sikkert at Ronaldo har ikke tenkt å gi seg med det første. Noen mener Ronaldo har mangler som gjør at han ikke kan regnes som verdens beste spiller, og her er noen av innvendingene mot ham.

  1. Ronaldo har kort lunte

Mange mener at Ronaldo er for egosentrisk og har en kort lunte. Det har han også vist ved noen anledninger, der han har snakket på seg kort og blitt upopulær blant spillerne. Han kan slenge ukvemsord mot sine egne medspillere også, noe som har satt sinnene i kok hos mange av de hjemlige supporterne i Madrid. Likevel mener mange at denne oppførselen bare viser hvor fokusert han er som spiller, og at han har en status som gjør at han kan forlange kun det beste av sine medspillere. At han er så bra gjør også sitt til at han er er favoritt på sider for norsk betting. Ronaldo hater å tape, og vil derfor forlange at medspillere alltid gjør sitt beste.

  1. Han mangler VM-gullet

En spiller i verdensklasse defineres ofte av merittene. En av de er VM-gullet som han ennå ikke har med landslaget. Det skal sies at en superstjerne som Ronaldo, ikke kan gjøre et lags arbeid selv, og trenger derfor ekstremt gode medspillere. Men mye tyder på at landslaget begynner å finne fram til gullresepten, noe som endte med EM-gull i 2016, med seier over Frankrike i finalen.

  1. Han er ikke dedikert til en klubb

Ronaldo har en lang vei til der han er i dag. Det betydde blant annet at han både har spilt for flere klubber i Portugal, før han ble tatt opp til A-laget til Sporting Lisboa. Dette var ikke hans førstevalg den gangen, og det er ikke sikkert Manchester United var det heller. Likevel er perioden i Real Madrid utvilsomt hans beste, og det er med den klubben han gang på gang nå setter nye rekorder.

  1. Han feiler mann mot mann

Mange mener Ronaldo mangler mye på dribleferdigheter og spill mann mot mann. Han kommer ikke i nærheten av ferdighetene til Messi eller andre fotballspillere på dette punktet, mener mange av de som kaller seg eksperter. I de verste tilfellene har han blitt helt satt ut av spill av en forsvarer som leser spillet hans. Men det betyr ikke at han kan komme tilbake og avgjøre kamper i siste minutt.

  1. Han fokuserer ikke nok på fotball

Dette er vel et utsagn som kan diskuteres opp og ned flere ganger. Han er en dedikert fotballspiller, som setter fotballen høyt, men han har også mange andre interesser og oppgaver når det gjelder sponsorer, kampanjer og reklame. Det tar mye tid, tid han kunne ha brukt på å forbedre ferdighetene sine ytterligere.

  1. Han har ikke nok rekorder

Selv en spiller som Ronaldo kan ikke overgå storheter fra en svunnen tid. Selv om han bøtter i mål i serie, cup og landslag, så har han ikke så mange rekorder at han kan regnes som den beste gjennom tidene. Likevel begynner han å komme på et nivå som gjør at han må tas med i beregningene. Han er blant annet mestscorende i Champions League med sine 105 scoringer.