Velg en side

Ronaldo, fotballspilleren fra Madeira, Portugal, som vokste opp til å bli en av verdens beste, har gjennomgått utrolige forvandlinger fra en liten sped gutt til en voksen mann. Han tar sakene på alvor og overlater sjelden noe til tilfeldighetene. For mange ser han kanskje ut som en vanlig fotballspiller, men ser man nøyere etter, har han absolutt det som trengs. Det vises både på og utenfor banen.

Fysikken er utrolig bra

Ronaldo har sjelden sluntret unna en styrketrening, og for det sitter han igjen med en kropp som er gjennomtrent til minste detalj. Hans styrke i kjernemuskulaturen som mage, rygg, bein og armer, gjør at han kan løpe fortere, hoppe høyere og akselerere fortere enn andre. Dette har han oppnådd ved å trene styrketrening minst tre dager i uken, året rundt. Det er ikke nødvendigvis de store vektene Ronaldo trener på, men for å få lange, raske muskelfibre er det antall repetisjoner som teller. Det er de gjentatte bevegelsene som har skapt den utrolige kroppen. Samtidig driver han allsidig trening som gjør at ikke musklene blir klumpete og store. Bortsett fra et område, for magemuskler er noe Ronaldo har mange av, og som er i medias og damene søkelys stadig vekk.

Uten vilje kommer man ikke langt

Livet til Ronaldo har ikke nødvendigvis vært enkelt. Fra å ha levd med en alkoholisert far, til å bli mobbet på skole og på fotballbanen, så har Ronaldo nådd lengere enn de fleste. Det er sannsynlig at noen sa til han i barndommen at han kunne bli akkurat det han ville, bare han jobbet hardt nok for å komme dit han ville. Denne viljestyrken til å bli den beste i det han elsker mest, fotball, er enten noe han har fått som gave eller har lært seg gjennom livets harde sannheter. Viljestyrken har vært et varemerke for Ronaldo, som gjorde at han ikke ga opp da han var langt nede.

Gjøre sine lagkamerater gode

Ronaldo får kritikk for å være ego og tenke mer på seg selv enn på laget. Det er vel heller grunn til å tro at han respekterer sine medspillere og derfor krever han mye av dem. Real Madrid er en av verdens beste klubblag, og med det betyr det at Ronaldo gjør lagspillerne sine gode rundt ham. Ingen fotballspillere kan gjøre alt selv, det er lagarbeidet som er viktig. Men spillere som Ronaldo kan selv avgjøre fotballkamper til sin fordel, noe han har vist gang på gang.

Sans for forretninger og suksessformler

Det er ikke uten grunn Ronaldo er en av verdens best betalte idrettsutøvere, ja kanskje til og med en av verdens best betalte uansett bransje. Det er ikke bare lønninger fra fotballen i seg selv han drar inn enorme summer fra, men også sine avtaler med sponsorer og klesmerker. Samtidig utnytter han sosiale medier som Twitter og Youtube for å øke interessen, promotere merkene sine og reklamere for ulike andre varer. I tillegg har han startet opp en rekke restauranter og hoteller. Dermed har han ikke bare fotballen å tenke på, og kan avslutte en fantastisk karriere med mange nye utfordringer.

Suksessformler synes han og ha funnet med sin nye kjærlighet, den spanske skjønnheten Georgina Rodriguez.

I en av verdens mest populære idretter med millioner av spillere og fans verden over, er Ronaldo en av veldig få som kan titulere seg med flere pokaler og utmerkelser år etter år. Er det noe Ronaldo mangler må det være et VM-gull med landslaget sitt. De er godt på vei og er regjerende EM-mestere, så hva som vil skje i 2018, vil tiden vise.