Velg en side

Man kan si hva man vil om fotballstjerner, eller alle andre kjendiser som tjener uhorvelige summer hvert eneste år. Men at de tjener alt for mye penger, det e det liten tvil om. Dersom man regner en fotballkamp som fotballspillerens arbeidsdag, vil de ha en galaktisk stor timebetaling. De store summene er så langt fra hva andre folk tjener at det kan virke motbydelig og mange mister interessen for idretten. Det er som at den har tatt en for stor del av pengefatet. Det er derfor bra at fotballspillere tross alt bare er mennesker, men sine gode og dårlige egenskaper. Det gode egenskapene kan brukes til å hjelpe andre i nød.

Ronaldo er en av verdens best betalte spillere gjennom alle tider, ja kanskje en av de menneskene som tjener mest på sin virksomhet i hele verden, uansett bransje.

Det er derfor bra at han også tar seg tid til de som er dårligere stilt enn han selv. Han er nok ikke alene om å gi penger til veldedighet, men han går foran som et godt forbilde.

Om pengene når fram til de som trenger pengene mest, er en annen, men kanskje enn så viktig sak.

Fokus på å hjelpe barn

Cristiano Ronaldo verdsetter det å hjelpe barn som er i nød, fattigdom eller som er fordrevet fra krig og elendighet. Gjennom økonomiske bidrag til veldedige hjelpeorganisasjoner, viser Ronaldo at han bryr seg om det som skjer i verden for øvrig. Blant annet gav han bort hele bonusen han mottok etter å ha vunnet Champions League med Real Madrid i 2016. Denne bonusen var på nesten 6 millioner kroner. For han blir det likevel småpenger, da han angivelig skal tjene bortimot 800 millioner kroner hvert år! Dette fordeler seg på inntekter og lukrative sponsoravtaler.

Det er barn sine oppvekstsvilkår i de store konfliktene, som for eksempel krigen i Syria, som opprører Ronaldo. At de skal måtte vokse opp i et inferno er noe som plager ham. I tillegg var han tidlig ute med å gi støtte til befolkningen i Nepal etter jordskjelvet som rammet flere tusen mennesker. Det skal være antydet at Ronaldo gav hele 50 millioner kroner i støtte til denne naturkatastrofen, gjennom den veldedige organisasjonen Redd Barna.

Gjennom Real Madrid Foundation skal Ronaldo også ha en stor rolle. Ved å gi bort sine fotballsko til auksjon, gav stjernespilleren bort verdier for over 11 millioner kroner til barn på Gazastripen. Så lenge ikke pengene faller i gale hender er alle gode formål.

Heart

HEART, er en annen organisasjon Ronaldo følger og gir støtte til. De arbeider for å fremme barns kreativitet gjennom kunst og kultur. Ronaldo gir jevnlige bidrag til denne organisasjonen.

Det blir alltid spekulasjoner når det gjelder store pengesummer. Og om påstandene stemmer, kan være vanskelig å få konkrete svar på.

Det som er enda viktigere er hvem som er pådrivere og hvem som håndterer midlene som Ronaldo gir i støtte. Blir de brukt til formålet, eller er det noen bakmenn som forsyner seg av de store summene. Mange undersøkelser viser at bare en liten brøkdel av pengene som samles inn ved store innsamlingsaksjoner kommer frem til de trengende. Organisasjonene selv bedyrer at det meste av hjelpen kommer frem gjennom godt arbeid og målrettede prosjekter.

For oss vanlig dødelige er det bare å krysse fingrene for at pengene kommer fram. Og at ikke de brukes i krigføring og kriminalitet.

En ting er hvert fall sikkert i denne saken. Det er at Ronaldo har er stort hjerte for de som sliter i verden. Den æren skal ingen ta fra ham.