Velg en side

Fotballstjerna Cristiano Ronaldo tjener så mye penger at det nesten er umulig å forstå. Skulle man virkelig gått inn for å prøve å bruke opp pengene hans, ville man fått store problemer. Hver uke tjener portugiseren et sekssifret beløp bare for sine prestasjoner på fotballbanen. I tillegg tjener han enorme summer på reklame, sponsorer og sine egne virksomheter. Det skal derfor mye til for å kunne tjene akkurat så mye som han gjør, men det finnes faktisk mange folk som har enda flere penger i banken. Hva er det Ronaldo og rikinger som han gjør for å bli så rike?

Bli en av verdens beste fotballspillere

Om dette er den enkleste veien å gå for utømmelig rikdom, kan diskuteres. For det første må man ha alle forutsetninger til for å kunne bli en verdensstjerne, man må trene mange timer hver dag, og man må ha hatt en vanskelig barndom. I kombinasjon med et vidunderlig talent skal alt klaffe for at man i det hele tatt skal bli tatt opp på kretslaget. Og er man norsk i tillegg er det enda mindre sannsynlig at man klarer det.

Få rike foreldre

Dette er jo bare noen få forunt, og da følger det kanskje med en adelstittel og en hel rekke herskaplige oppgaver. Har man ikke rike foreldre, bør man prøve å bli kjent med noen som har det. Da kan man sole seg i glansen, for man blir kastet ut av selskapet når middagen skal serveres. Rike foreldre har gjerne vokst opp med rike foreldre, altså noe som går i arv.

Finne opp noe smart

Men har man sine små grå i god behold, kan man finne på en smart ting som gjør at hele verden vil ha den. Det kan være en App, som man kan legge ut og tjene penger på. Det finnes flere eksempler på ganske små drittunger som har hatt peiling på data, og som nå plutselig er millionærer. Ta for eksempel Håkon Bertheussen.

Bli en sjef

Sjefer tjener alltid bra, og har man både naturlig autoritet og taleevnene i behold, kan man bli en direktør i et større selskap eller konsern. Blir man en politisk leder, slik som ledere i visse partier i Norge, vil man som regel ha en stor formue i bakhånd. Hva som kommer først av høna og egget i denne sammenheng er uvisst. ”Sjefen” i USA er tidligere businessmann og en av Amerikas rikeste personer. I Norge er det bransjer som olje, verft, IT og fiskeri man kan spesialisere seg innen for å kunne bli kjemperik. Men da må man ikke jobbe på gulvet.

Tjene penger mens du sover

Skal man bli like rik som Ronaldo, må man tjene penger hele tiden. Da må man også få inn klingende mynt selv i de små nattetimer. Det kan man gjøre ved å sette opp en nettside, som blir kjempepopulær. Er det en nettbutikk, kan de på den andre siden av kloden, handle mens du sover, og når du våkner er det bare å sjekke kontoutskriften. Er det en blogg, må man både kunne lage lenker og gjøre avtaler med leverandører. Da kan man tjene ved at lesere klikker seg inn på siden din, og handler de tingene du reklamerer for. Det er derfor smart å bli en veldig populær internett-personlighet som alle kjenner til. Jo større marked, jo bedre. Uansett hvilken bransje man satser på, må man sørge for å bli kjent.

Mer usannsynlige måter å bli så rik som Ronaldo på er å vinne i Lotto, gjerne en trekning som spilles i USA. Der vant nettopp en alenemor 758,7 millioner DOLLAR i det såkalte Powerball-lotteriet.