Velg en side

Det er ikke alle som heier på Real Madrid, eller som synes Cristiano Ronaldo er noe kul. For noen er det Manchester United som betyr noe, og for andre er det Chelsea eller Juventus. Alle har sine favoritter og fotballspillere de setter over alt annet. Det er ikke vanskelig å drømme tilbake da man var en ung gutt selv og beundret Roberto Baggio, Gheorghe Hagi og til og med Ketil Rekdal. Men den tid er forbi og nå er det nye stjerner som fyller fotballbanen og ikke minst pryder soveromsvegger over det ganske land. Så hvordan kan Ronaldo inspirere til og med unger som egentlig ikke liker han, eller kanskje ikke liker fotball i det hele tatt?

Man må da se på historien hans og på den suksessen han har i dag. For er det noe superstjernen fra Portugal har, så er det store perspektiver på oppveksten og karrieren så langt. Fra en fattig og arm familie, gikk han til å bli en av verdens beste i det han holder på med.

Ingenting er umulig

En måte Ronaldo kan inspirere unge i dag på, er at uansett hvor de er i livet, i verden og hvor problematiske kår man kommer fra, så er det ingenting som er umulig. Man kan klare det man setter seg fore. Selv for den sjenerte og innadvendte gutten fra utkanten av landet, så kunne livet gi han alt han noen gang kunne drømme om. Men det kommer ikke uten videre. Det må mange, lange treningstimer til, både med oppturer og helt sikkert nedturer, for at man skal klare det. Noen mener til og med Ronaldo som liten, stod opp midt på natten for å trene til å bli en bedre fotballspiller. Finner man noe man brenner for, så kan alle klare det. Det spiller ingen rolle om det er å bli en god pianist eller en verdensberømt skuespiller, alt er faktisk mulig. Det er Ronaldo et godt bevis på.

Ikke la konformitet og mobbing stoppe deg

Selv om mange ikke har tro på deg, eller man får beskjed om at det der vil du aldri klare, ikke la disse negative kommentarene stoppe deg. Dette er noe Ronaldo har opplevd gang på gang, både hjemmefra og fra nye medspillere da han vokste opp. Han ble til og med mobbet for sin dialekt, bare fordi han kom fra et annet sted av landet. Mange får høre hjemme at de må ta utdanning og bli noe fornuftig, men vet man innerst inne at det er dette man skal jobbe med og elsker over alt annet, så gå for det. Ikke nøl, men følg magefølelsen.

Hardt arbeid kan lønne seg

Det er ingen tvil om at hardt arbeid kan lønne seg i det lange løp. Det er Ronaldo et levende bevis på. I mange år har han trent for å bli den han er i dag, og han nyter det fantastiske livet han gjør i dag på grunn av det. Ikke fordi noen andre sa at han skulle gjøre det, men fordi han selv visste at det var det han ville. Og det har ikke bare lønnet seg litt, han er i dag en av de fotballspillerne i verden med høyest inntekt. Og det har han virkelig fortjent. Men ikke tro det har vært lett. Han har ofret mye av barndommen og ungdomstiden for å bli en så god fotballspiller som han er i dag. Det er nok ikke alle som tenker på det, men det er det. Rent sportslig har det også lønnet seg, da han nå har mange trofeer han kan henge opp på veggen, ikke minst EM-gullet de vant i 2016.