Velg en side

Som fotballspiller i verdensklasse, uansett klubb, land eller tid, blir det skapt mange myter rundt personen, oppveksten, treningen og hans privatliv.. Det er intet unntak for Cristiano Ronaldo. Det som er sikkert er at han er en 32 år gammel portugisisk fotballspiller fra Madeira, som spiller for Real Madrid og scorer mange viktige og flotte mål for klubben sin.

Personen

Mange skal ha det til at Ronaldo er en hissigpropp og ikke en som gleder seg over andre sin suksess. Mange bilder viser at han kun jubler når han selv scorer. Det er likevel ikke så mye som tyder på at Ronaldo ikke liker sine medspillere eller andre for den saks skyld. For det første har Ronaldo en stor stjerne hos de aller fleste av sine medspillere og motspillere, og er en spiller som får svært lite kort. Det siste røde kortet fikk han dog ganske nylig, noe som har gjort til at han fikk 4 kampers karantene i serieåpningen. Samtidig viser Ronaldo er stort samfunnsengasjement. Han donerer stadig vekk penger til veldedige organisasjoner og er en fanebærer for Redd Barna. Han ønsker at alle barn skal ha like muligheter, noe som han selv slet med under sin barndom. Han er også en familiefar som elsker å ha barna rundt seg i hverdagen sin.

Det sies også at han skal ha blitt forbannet på klubbledelsen da de kjøpte en spiller for mer enn hva de hadde brukt på han. Om det stemmer eller ikke, skal ikke sies med sikkerhet, men er i så fall et bevis på at han elsker å stadig være den beste.

Oppveksten

Ronaldo vokste opp på den portugisiske øya Madeira, med sin mor og far. Faren hadde et anstrengt forhold til alkohol, noe som preget Ronaldo sterkt i oppveksten. Likevel utmerket Ronaldo seg tidlig for sine fotballferdigheter, noe som skal ha kommet etter et enormt fokus på idretten som han elsket. Det sies at han skal ha dratt til treningsstudioet midt på natten for å trene styrke. Det er ingen som kan bekrefte dette, og om det så har skjedd er det tvilsomt at han trente veldig mye styrke i barndommen. Kjernemuskulatur er viktig å trene i barndommen, noe man får av allsidig aktivitet, mens styrketrening derimot kan virke mot sin hensikt.

Det sies også at noe av grunnen til at Ronaldo ble oppdaget, hadde med at han ble gitt en scoring av en lagspiller som kunne ha scoret selv. De hadde blitt lovet kontrakt av en større klubb før kampen, men den andre spilleren mente Ronaldo var den beste, og gav han ballen rett før kampen var ferdig. Slik var det Ronaldo som fikk kontrakten og ikke den andre. Man har i lengre tid prøvd å finne ut om denne spilleren fins og om historien er ekte. Det er likevel ikke kommet noen bekreftelser på at spilleren fins og situasjonen var slik, men det skaper bare en enda mer mytisk sus om Ronaldo.

Treningen

Det er ingen tvil om at Ronaldo trener mye, og under et intervju skal han ha blitt spurt om det virkelig var sant at han tok 3000 situps hver dag. Dette forstod han ingenting av, og mente det måtte være falske nyheter om han som var spredt ut. Selv om jeg trener mye, sa han, er jeg ikke sikker på om jeg klarer 1000 situps på en uke en gang.

Det skal likevel sies at Ronaldo ikke hadde hatt den kroppen han har i dag uten mye trening. Sammen med gode gener har treningen gjort at han ser ut som en gresk-romersk gud, er det mange som sier, og er ikke minst populær hos det andre kjønn.

Privatlivet

Ronaldo har vært gjennom litt av hvert, og til og med blitt anklaget for voldtekt. Slike ting er ofte usanne historier som legges ut for å skade Ronaldo og kanskje for noen som vil saksøke han og få penger. Saken mot han ble senere avsluttet, da de ikke hadde noen bevis. Han har også et litt turbulent forhold til sine barns mødre. Den første får ikke se sin sønn, og de to neste barna er født med såkalt surrogati-mor. Det siste barnet er dog ungen til hans nåværende kjæreste, og Ronaldo lever et godt liv med sin familie.