Velg en side

Ronaldo har 15 års karriere som profesjonell fotballspiller i noen av verdens beste ligaer, Premier League i England og La Liga i Spania. I denne perioden har han spilt på to lag, Manchester ”The Red Devils” United og Real ”Los Blancos” Madrid. Felles for dem er blant annet at Ronaldo har spilt sammen med profilerte norske spillere. De mest kjente er Ole Gunnar Solskjær som la opp i 2007, etter å ha spilt 366 kamper og scoret 126 mål for Manchester United. Den andre er Martin Ødegaard som i 2015 ble den yngste spilleren i Real Madrids historie som har spilt i en La Liga-kamp.

Ole Gunnar Solskjær

En legende var han allerede på Old Trafford, der tilskuerne sang ”You are my Solskjær”, da Ronaldo signerte kontrakten som 18-åring i 2003. For Ole Gunnar og de andre angriperne var Ronaldo en læregutt, men også en stor utfordring, noe som han etter hvert skulle vise seg å vinne. Manchester satset nå på den nye generasjonen, og sammen med Wayne Rooney (året etterpå) ble de to et radarpar. Solskjær hadde hatt både Henning Berg og Ronny Johnsen på laget, i tillegg til at Erik Nevland var i troppen uten mange innhopp.

Men det var bare Solskjær som i denne perioden fikk æren av å spille med Ronaldo. Om Ronaldo har Solskjær uttalt:

  • Det skal ha vært Solskjær som overtalte Alex Ferguson om å signere Ronaldo etter en treningskamp mot Sporting sommeren 2003. Han sa at han var et eksepsjonelt talent og at Manchester burde kjøpe han ut av kontrakten med Sporting. Og slik ble det.
  • ”Vi hadde seks fantastiske sesonger med Ronaldo, og kunne ikke krevd mer lojalitet fra ham”, er også en uttalelse etter at Ronaldo signerte for Real Madrid i 2009. I tillegg gav det klubben fantastisk mye penger.
  • ”Han er den beste i verden for øyeblikket. Han kan vinne kamper alene, og har en utrolig fysikk, sult og vilje. Det var stort å spille med ham”, uttalte Solskjær da han var trener for Cardiff.

Med flere nordmenn hadde kontrakter med Manchester mest Ronaldo spilte i klubben. Både Magnus Wolff Eikrem, Joshua King og Etzaz Hussain har hatt gleden av å trene med Ronaldo, men aldri spilt noen kamper for A-laget selv. Den 10. Juni 2009 signerte Ronaldo en kontrakt med Real Madrid verdt 80 millioner pund.

Martin Ødegaard

Martin er et norsk fotballtalent som i mange år hadde blitt beskrevet nesten i samme ordelag som Cristiano Ronaldo selv ble da han var yngre. For Martin var det som å plukke godteri i butikken, for storklubbene siklet etter hans signatur. Han ble den yngste spilleren til å spille i Eliteserien i 2014, 15 år gammel, og ikke lenge etter den yngste målscoreren. Men i januar 2015 var valget gjort, og det ble stor oppstand da han signerte for Real Madrid. Folk samlet seg foran tv-skjermene for å se at det virkelig var sant.

En nordmann på Real Madrid, kanskje verdens største og beste klubb. Martin var nå i samme situasjon som Ronaldo befant seg i nesten 12 år tidligere. Men foreløpig har signeringen resultert i ett innhopp mot Getafe i serien, som gjorde han til Real Madrid yngste spiller noen sinne til å spille en La Liga-kamp. Og hvem var det han ble byttet inn for? Jo du gjettet riktig, nemlig Ronaldo. For tiden spiller Ødegaard for Herenveen på utlån ut sesongen. Ronaldo har uttalt om Martin Ødegaard:

  • Martin Ødegaard kan vinne gullballen i fremtiden.
  • Martin er en av verdens største talenter, sammen med Neymar, Eden Hazard og Paul Pogba. Ronaldo sa videre at det er verdifullt for Martin å komme hit i så ung alder. ”En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensiale”.

En dag vil vi vite om Ronaldo fikk rett.