Velg en side

Cristiano Ronaldo er rekordenes mann.

Cristiano Ronaldo tangerte i semifinalen mot Wales Michel Platinis rekord som mest scorende i en EM-sluttrunde.

Og nå kan den portugisiske målscoreren føye enda en til samlingen. Hans kraftfulle hodestøt til 1-0-ledelse mot Wales var nemlig Ronaldos niende i en EM-sluttrunde, og dermed tangerer han franskmannen Michel Platini sin rekord.

I finalen hvor Tyskland eller Frankrike venter kan Real Madrid-spilleren dermed distansere Platini, hvis det lyktes å score enda en gang.

Det bør imidlertid nevnes at når Ronaldo har brukt 20 kamper på å få de 9 scoringene så brukte den franske elegantieren på imponerende vis bare fem.

Flere EM-rekorder
Rekorden er langt fra den eneste som Ronaldo er innehaver av i EM-sammenhenger.

Hvis man både teller med EM-kvalifiseringer og sluttrundekamper er Ronaldo nå oppe i 29 EM-mål, noe som er rekord.

Hver gang han går på banen i et EM setter han også ny rekord for antallet spilte EM-sluttrundekamper. Kampen mot Wales var Ronaldos tyvende – tre mer enn Bastian Schweinsteiger og Gianluigi Buffon.

En EM-rekord som Ronaldo med stor sannsynlighet må avgi på søndag er tittelen som den yngste spilleren som har deltatt i en EM-finale.

Med stor sannsynlighet vil Ronaldos lagkamerat Renato Sanches få spilletid i EM-finalen og med sine 18 år og knappe 11 måneder vil han dermed ta rekorden fra landsmannen sin.