Velg en side

Den portugisiske stjernespilleren Cristiano Ronaldo er en av verden beste fotballspillere gjennom tidene. Det er det ingen tvil om, med sine fantastiske meritter for klubblaget Real Madrid. Når til og med landslaget med profilen i front vinner EM, er det egentlig ikke mye igjen å vinne for det målskårende multitalentet, bortsett fra VM. Han vinner stadig priser for verdens beste spiller, gjennom utdelinger som Ballon d`Or eller FIFA best Player of The Year.

Men for mange er og blir han et hatobjekt, uansett hvordan man snur og vender på det. Er det rivaliseringen med den argentinske yndlingen Lionel Messi som gjør det, eller sine kontroverser med Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson.

Det kan være mange årsaker til at han hates, som for eksempel:

*Arroganse

*Uttalelser

*Rivalisering med Messi

*Utseende og moteinteressen

*Utenomsportslige affærer

*Enorm inntekt

Ronaldo kjennes som en ganske arrogant spiller. Han er kjent for å ikke juble dersom lagspillere skårer, i motsetning til når han selv skårer. I tillegg kan han være nedsettende mot andre lag og medspillere. Arroganse kommer ofte av usikkerhet og kan i Ronaldos tilfelle også skyldes en tøff oppvekst, og selvdisiplin. Han vet at dersom han går utenfor sine grenser vil han tape på det.

Uttalelsene til Ronaldo kan få sinnene i kok hos mange som følger både han og andre. Han har kalt sine medspillere for elendige fotballspillere under et intervju, og snakket nedlatende om Island som fotballag etter 1-1 kampen i gruppespillet. Det skal også sies at han var rasende da klubben signerte Gareth Bale, den gang den dyreste spilleren noen sinne. Dyrere enn Ronaldo, da blir det bråk.

Uttalelsene har kommet etter dårlige resultater og i frustrasjon. Han har senere unnskyld seg, men slike ting glemmes ikke med en gang. Etter slike uttalelser blir man fort upopulær.

Rivalisering

Rivaliseringen med Lionel Messi i Barcelona, er kanskje hovedårsaken til at han er så god som han er. Det er et enormt høyt nivå på de to spillerne, men også på La Liga, og de andre spillerne. Får en fotballspiller muligheten i Spania, da sier de ikke nei takk. De to klubbene kniver om titler, og de to stjernespillerne kniver om flest skårede mål, flest utmerkelser og flest rekorder. De tar stadig nye utrolige rekorder og de viser fortsatt ingen tegn til nedadgående kurver. De to klubblagene Barcelona og Real Madrid har i tillegg en lang historie med rivalisering, blant annet gjennom derbyet El Classico. De to klubbene er blant de aller største i verden, hva gjelder titler, popularitet, supportere og inntekter. Det er naturlig å hate den argeste konkurrenten.

Selvopptatt?

Cristiano virker selvopptatt, også når det gjelder kropp og utseende. Han er alltid velkledd og frisert, og går for å være en kjekkas. Han er opptatt av mote, og har sine egne kolleksjoner. Som en fotballspiller i en så tøff idrett, virker selvbildet å være noe overstimulert av han selv. Som forsvar er det ingenting galt med å være opptatt av sitt eget utseende, noe som hjelper han med populariteten blant jentene og sikkert mange gutter. Han gjør også mye penger på denne aktiviteten gjennom sine foretak.

Ronaldo har til tross for sin strenge oppvekst, kommet bort i en del dumme saker utenfor fotballbanen. Han skal sies å ha blitt anmeldt for voldtekt og ha vært med i en orgie hvor både medspillere og unge damer har deltatt. I tillegg har han et barn med en kvinne som aldri har vært offentliggjort, og i tillegg har han tatt foreldreretten over barnet. Han har i tillegg to barn fra en surrogatmor, og enda et barn med sin nåværende kjæreste. Ronaldo har samtidig hatt problemer i forhold til sine trenere, blant andre Sir Alex Ferguson. Slike saker kan være oppspinn og de kan ha rot i sannhet. Noe er sikkert sant, og derfor mister han ofte tillit og respekt fra andre.

Hans enorme inntekt er til forargelse for mange. Det er ikke nødvendigvis Ronaldo sin skyld at fotballspillere tjener så grovt, bortsett fra at han er så god og tross alt elsket av tusenvis av fans verden over. I tillegg fikk han problemer med skattemyndighetene. Likevel har han gjort opp for seg og er en ivrig støttespiller og giver til veldedige formål og til mennesker i nød.