Velg en side

Ronaldo er som kjent en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene, og kanskje den aller største av dem alle. Det kommer helt an på hvordan man vurderer det å være best, men det er ingen tvil om at et VM-gull med landslaget hadde satt ham enda høyere på listen. Men det er også en annen liste han er en av få spillere som tilhører, nemlig spillere som har spilt for både Real Madrid og Manchester United, de to gigantene i hver sin liga. Det synes å være en helt spesiell gruppe spillere, som alle har herjet på sine tidspunkt i karrieren.

Ruud Van Nistelrooy

Den nederlandske superspissen fikk 5 sesonger i hver klubb. Først i Man. United fra 2001-06 og så i Real Madrid fra 06-10. Ruud Van Nistelrooy utmerket seg med mange scoringer fordi han plasserte seg perfekt foran mål. Han hadde stor fart og styrke. Han er blant de som har blitt toppscorer i tre av Europas største ligaer. Nistelrooy spilte fortsatt i Real Madrid da Ronaldo signerte for klubben i 2009.

David Beckham

En av Englands kanskje største fotballspillere gjennom tidene. David Beckham var en midtbanegeneral som hadde full kontroll og et fantastisk overblikk. Han serverte de mest utsøkte pasningene som resulterte i målscoring. Han var del av ”The class of 92”, en gruppe unge spillere som utmerket seg tidlig på 90-tallet. Han spilte i Manchester United i hele ti år, før han signerte for Real Madrid i 2003, og dermed fikk aldri Ronaldo og Beckham spilt sammen.

Angel Di Maria

En argentinsk offensiv fotballspiller Som spilte for Real Madrid mellom 2010-14. August det samme året inngikk Angel Di Maria en kontrakt med Manchester Unites, som skulle bli en av de dyreste overgangene noen sinne, og fikk Ronaldos gamle draktnummer 7.

Laurie Cunningham

Helt tilbake til 1979 gjorde en engelskmann suksess i Real Madrid, nemlig Laurie Cunningham. Han gikk fra West Bromwich to år tidligere og signerte med rimelig godt hell for den spanske storklubben. Men i 1983, var Cunningham på utlån til United, noe som resulterte i 5 kamper og 1 mål. Laurie fortsatt karrieren ennå 6 år, med både spill for klubblag i England og Spania.

Helt tilbake i 1902 var det en engelskmann med navn Arthur Johnson som utmerket seg i Real Madrid. Han var både keeper og manager og var med på å utvikle fotballen i Spania. Han var med å spille de første kampene til klubben og var trener for laget mellom 1910-20. Han vant 4 cuptitler som spiller og fire som trener. Om han var fra Manchester vites ikke, men det kan godt hende.

Så med over 100 års mellomrom har det vært noen spillere som har gått mellom de to klubbene, og om hundre år fra nå er det sikkert en drøss andre spillere som har hatt gleden av å spille for de to gigantene. Som trenere må også nevnes Jose Mourinho, som er nåværende manager for Manchester United. I tidsrommet 2010-2013 var han nemlig trener for Real Madrid. Han fikk med seg 1 ligagull, men fikk aldri se laget sitt gå helt til topps i Mesterligaen, noe som gjorde at han og klubben ble enige om en sluttpakke.

Ronaldo er midt i sin fantastiske karriere og hvor han velger å spille vil tiden vise. Han trive godt i den spanske hovedstaden, der han nyter heder for sine fantastiske meritter. Samtidig som han er i denne eksklusive gruppen spillere, er han også i en helt egen særklasse når det gjelder meritter og trofeer. Hvor mange flere han vil ta vil de nærmeste årene vise.