Velg en side

Cristiano Ronaldo lever ut det livet mange bare kan drømme om. Enten som verdens beste fotballspiller (i hvert fall i følge millioner av fans), moteikon eller bare fordi han er så fordømt rik. Han eier minst tre superbiler, har sin egen kleskolleksjon, driver flere restauranter og hotell og har ikke minst en kjæreste som er en vakker modell.

Dette livet Ronaldo lever er mer enn en drøm for de aller fleste, men dog har det sine baksider. Det får han føle på hver dag. Ronaldo kan faktisk aldri forlate sitt eget hus, uansett hvilket av dem det er, slikke sol på en av sine yachter eller gå på kino uten å bli gjenkjent. Ikke bare vanlige folk sperrer opp øynene når han går forbi, men kameralinsene lyner i mot han til alle døgnets tider. Derfor er det nesten utrolig at han orker all oppmerksomheten han ikke kan unngå å få på sosiale media, som Instagram, Youtube og Twitter. Av og til må han rett og slett kle seg ut for å ikke vekke oppmerksomhet.

Dette stadige jaget etter en liten bit av den portugisiske fotballspilleren, har fått en morsom konsekvens. I en av sine undertøyskampanjer (for CR7 merkevaren), illustrerer han dette perfekt ved å la bakgrunnen gå i ett med boxeren sin. En sjelden sjanse til å forsvinne i mengden, skal han ha uttalt etter å ha sett resultatet. Han sa også at han ville elske å være usynlig for en dag. Da ville han lurt kameratene sine trill rundt og kjenne på følelsen av å ikke bli sett eller ropt etter på gaten. Han ville ha reist til nye steder, prøvd ut nye ting og kjent på følelsen av total spontanitet.

Men dette er prisen han må betale for sin suksess og berømmelse. Selv om drømmen hans er å bevege seg uten å bli gjenkjent, kunne de fleste av oss andre tenke oss det han har, enten det er fotballferdighetene, den perfekte trente kroppen, eller bare en liten prosent av alle pengene hans. Det er ikke greit å være Ronaldo.

Popularitet varer ikke evig

Men selv om Ronaldo i dag er en av de mest profilerte og populære kjendisene i verden, så varer ikke berømmelsen evig. Derfor spiller Ronaldo på mange strenger når han promotere seg selv, sitt varemerke og sine kolleksjoner. På den måten vil han kunne nyte godt av rikdommen sin selv lenge etter at han er skrevet inn i historiebøkene som en av verdens aller beste fotballspillere.

Med fokus på fotballen, er det fortsatt mye Ronaldo skal oppleve, enten det er i glede eller sorg. For fotballen og ellers alt han foretar seg, gjør han perfekt. Han overlater sjelden noe til tilfeldighetene, noe han kan nyte godt av i mange år fremover. For det er ikke uten grunn han ikke får gå alene på gaten. Han er selv et symbol på suksess og helte-status. Men en dag kan han se fram til å gå usett på gatene, enten om det er i Madrid eller Madeira hvor han kommer fra. Men der vil han for alltid være en helt.

Som fotballspiller er Ronaldo kanskje akkurat over sin aller beste periode, men han har likevel mange år igjen som fotballspiller. Hvis han vil og hvis han holder seg skadefri. Inntil da må han bare belage seg på å bli gjenkjent i butikken, på gaten eller hvor enn han skulle finne på å ferdes rundt om i verden.