Velg en side

Skal man være helt ærlig, må man ta i betraktning Ronaldo sin suksess på fotballbanen når det kommer til klubblagets prestasjoner i Mesterligaen eller Champions League. Laget har vunnet turneringen tre av de fire siste sesongene, noe man må 15 år tilbake i tid for å finne igjen. Da vant laget tre titler på fem år fra året 1997-2002. Mellom årene 2002-2009, før Ronaldo ble en ekte ”galactico” selv, var ikke laget en eneste gang i finalen. Det var da merkelig nok de engelske lagene som regjerte noen år i Mesterligaen, med flere titler, og flere semifinaler der tre av fire lag var engelske.

En spiller kan ikke ta all æren for at et lag gjør det godt, men at Ronaldo har en viktig ”fot” med i spillet, det er det ingen tvil om.

Målene og antall spilte minutter

Det første som er enkelt å måle, er antall scoringer han har i turneringen. Ikke nok med at han har scoret mange mål (109 mål i turneringen holder til verdensrekord), men han har vært toppscorer i turneringen hele 6 ganger, den første med Manchester United. For Real Madrid har han scoret flere enn 1 mål per kamp, med sine 94 mål på 90 kamper. Han har dessuten spilt nesten alle de 10800 minuttene laget hans har opptrådt, men har blitt byttet ut eller kommet inn i noen av kampene (han har 8028 spilte min.).

Han vil hver gang han scorer og spiller en kamp sette en ny rekord. Samtidig har han aldri blitt utvist i kampenes hete, selv om han har fått en del gule kort. Han er lite syk eller skadet, noe som gjør at han sjelden mister kamper. Likevel har han hatt flere skadeavbrekk siste sesong enn tidligere.

Øving gjør mester

Det er ikke uten grunn det ser ut som både Ronaldo og laget hans har funnet trylleformelen. Gruppen er en stabil gjeng med spillere, men få nye fjes. Dermed har de fått et fantastisk grunnlag gjennom flere år. Stabilitet og kontinuitet er ting som ofte forklarer suksess. Og gjennom de stabile forholdene har også Ronaldo funnet sitt absolutte potensiale. Hvor lenge denne seiersrekken kan fortsette må bare tiden vise. Alder, skader, skifte av trener, røde kort også videre kan være faktorer som endrer tendensen. Det kan være at utvisningen i den spanske supercupen mot Barcelona som er første steg i gal retning. Denne utvisningen der han dyttet til dommeren, gav han 5 kampers utestengelse. Dermed har han ikke kommet i gang med scoringer verken i serie eller cup. Men i Champions League er alt ved sitt normale. Med 4 mål på 2 kamper holder han koken som aldri før. Det er klart at stabiliteten i laget har vært med på å gjøre både laget og hans selv veldig bra.

En fantastisk teknikk

Ronaldo vet hvordan han skal posisjonere seg, drible og sentre for å skape mest mulig trøbbel for motstanderne. Dette gjør at mange nesten gir opp før de har prøvd. På grunn av dette har han en stor fordel, noe som ikke blir noe enklere for motstanderne når man tenker på hvor hurtig han er.

Han er også eksepsjonell på å drible, noe han alltid har hatt i føttene. Ved å drible seg forbi spillere på flanken, kan han forsere fremover å sentre ballen perfekt til medspillere i feltet.

Man skal heller ikke glemme at Ronaldo har et fantastisk skuddbein, noe han viser gang på gang, enten det er fra straffemerket eller fra langt utenfor sekstenmeteren. Man kan si at Ronaldo er en komplett fotballspiller. Dette får han spesielt bruk får når laget møter internasjonal motstand tidlig i turneringen. Senere kan han triumfere med lagspillerne sine når de mottar hyllesten atter en gang.